Archief activiteiten – 2020

22 januari: lezing en tentoonstelling ‘North & South’

Na een inleiding door Justin Kroesen, de gastconservator van de tentoonstelling in het Catharijneconvent over middeleeuwse religieuze overblijfselen in Noord- en Zuid-Europa en de duidelijke verbanden daartussen, bezochten we de prachtige tentoonstelling over dit onderwerp. Omdat de tentoonstelling druk bezocht werd, was afgezien van een rondleiding, maar konden we tijdens de bezichtiging vragen stellen aan Justin Kroesen die met ons meeliep.

22 februari: minisymposium Jan van Eyck

Er was zoveel belangstelling voor dit minisymposium dat we moesten uitwijken naar het Instituto Cervantes aan het Domplein. Ca. 80 toehoorders luisterden naar de lezing van Henri Defoer over de overeenkomsten tussen middeleeuwse afbeeldingen van Jan van Eyck en diverse miniaturen in de Noordelijke Nederlanden. Lucas van Dijk lichtte ons in over zijn onderzoek naar de vermoedelijke woonplaats van Jan van Eyck, die niet de Belgische stad Maaseik zou zijn. Martin de Bruijn verzorgde het intermezzo over het Bosch’ protocol, een registratiesysteem dat Van Dijk gebruikte als bron voor zijn bevindingen.

27 oktober: online Algemene Ledenvergadering

De uitgestelde ALV werd op 27 oktober gehouden, voor het eerst in het bestaan van Firapeel online. Twintig leden namen deel aan deze bijeenkomst via Discord.