Activiteiten

Firapeel heeft de volgende activiteiten op touw staan:‘Lanceloet revisited, van boek naar web’

thumbnail

Als gastonderzoeker bij het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis gaat Frank Brandsma, universitair hoofddocent en onderzoeker vergelijkende Literatuurwetenschap (middeleeuwen) aan de Universiteit Utrecht, de komende jaren werken aan de webeditie van het laatste nog niet opnieuw uitgegeven pars van de Lanceloet-tekst in de beroemde Lancelotcompilatie.


Meerdaagse reis naar Sicilië 2019

thumbnail

Nieuwsgierig naar de vele culturen in het boeiende Palermo? Zin in kathedralen bekijken, rondstruinen in het Palazzo Abatellis (museum voor middeleeuwse kunst) en aan het strand zitten in het schilderachtige Cefalù? Ga dan mee naar Sicilië!


Kapittels als projectontwikkelaars

thumbnail

In deze lezing besteden we aandacht aan de thuisstad van Firapeel! Ons lid Martin de Bruijn, die in 1994 is gepromoveerd op de jurisdictie over onroerend goed in de stad Utrecht in de middeleeuwen, geeft aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden een beeld van de activiteiten van vijf Utrechtse kapittels op het gebied van ruimtelijke stadswording.


Wandeling Drentse Aa

thumbnail

De NS-wandeling tussen Assen naar Rolde gaat niet alleen door een bijzonder mooi deel van ons land, maar blijkt ook de nodige middeleeuwse verrassingen op te leveren. De start is bij station Assen en we lopen door een aantrekkelijk kleinschalig landschap naar Rolde.


In het verleden georganiseerde activiteiten vind je in het archief.


Mailing

Geef je ook op voor onze mailing. Wij sturen je dan af en toe een nieuwsbrief met een update van onze activiteiten. Zo blijf je goed op de hoogte van onze plannen en weet je zeker dat je niets mist!