Activiteiten

Firapeel heeft de volgende activiteiten op touw staan:Magische miniaturen in het Catharijneconvent

thumbnail

Vers van de pers! Reeds de dag na de opening gaat Firapeel naar ‘Magische Miniaturen’, een tentoonstelling in het Utrechtse Catharijneconvent. Ga je mee? We krijgen een lezing in het museum over de tentoonstelling en kunnen deze daarna op eigen gelegenheid bezichtigen.


‘Als de maan in de Ram staat, moet je niet aan je hoofd aderlaten’

thumbnail

Op donderdagavond 5 april verzorgt Irene Meekes-van Toer een lezing over het middeleeuwse sterrenkundige en astrologische wereldbeeld, en de daaruit voortvloeiende middeleeuwse geneeskunde. Zij is gespecialiseerd in het middeleeuwse wereldbeeld, middeleeuwse astronomie/astrologie en aanverwante natuurwetenschappen en belooft ons een boeiende avond te bezorgen.


Een oude kloosterkapel, oude boeken en een originele kloostertuin

thumbnail

Rond 1600 was de Republiek der Verenigde Nederlanden in opstand tegen de Spaanse koning en waren alle kloosters opgeheven. Alle kloosters? Nee, een klein klooster bleef hardnekkig volhouden en bestaat tot op de dag van vandaag.


Meerdaagse wandelexcursie naar Vézelay

thumbnail

Op pelgrimstocht gaan naar bedevaartsoorden voor de vergeving van zonden of het zoeken naar genezing is al lange tijd een traditie. Santiago de Compostela is één van de bekendste en grootste bedevaartsoorden in het christendom, maar zeker niet de enige. Ook veel kleine plaatsjes fungeerden (en fungeren vaak nog steeds) als bedevaartsoord. Vézelay, een plaatsje in Frankrijk in de regio Bourgogne-Franche-Comté, is zo’n pelgrimsoord.


In het verleden georganiseerde activiteiten vind je in het archief.


Mailing

Geef je ook op voor onze mailing. Wij sturen je dan af en toe een nieuwsbrief met een update van onze activiteiten. Zo blijf je goed op de hoogte van onze plannen en weet je zeker dat je niets mist!