Activiteiten

Firapeel heeft de volgende activiteiten op touw staan:Meerdaagse excursie naar Koblenz en de Vulkaneifel

thumbnail

Langs de oevers van de Moezel en de Rijn ontstaan al in de Romeinse tijd belangrijke steden en nederzettingen, waar al vroeg in de middeleeuwen kloosters worden opgericht. De romaanse St. Kastorbasiliek in Koblenz is bijvoorbeeld gebouwd op de plek van een Romeinse tempel, oorspronkelijk op een eiland waar Moezel en Rijn samenvloeiden. Op grotere afstand van de rivieren, in de heuvelachtige Eifel, ligt aan een vulkanisch meer een van de gaafste romaanse kloosterkerken van Duitsland, Maria Laach.


Maelwael in het Rijksmuseum

thumbnail

In het najaar wijdt het Rijksmuseum een tentoonstelling aan een van de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst: Johan Maelwael (ca. 1370–1415). De Nijmegenaar was een veelzijdige, vernieuwende en productieve kunstenaar in veertiende-eeuws West-Europa. Firapeel brengt in november een bezoek aan deze tentoonstelling, gecombineerd met een rondleiding in de vleugel met middeleeuwse kunst in het Rijksmuseum.


In het verleden georganiseerde activiteiten vind je in het archief.


Mailing

Geef je ook op voor onze mailing. Wij sturen je dan af en toe een nieuwsbrief met een update van onze activiteiten. Zo blijf je goed op de hoogte van onze plannen en weet je zeker dat je niets mist!