Archief activiteiten – 2010

15 t/m 18 april: vierdaagse reis naar Canterbury en Kent

We bezochten natuurlijk niet alleen de wereldberoemde Cathedral, maar we gingen ook spelevaren in een roeiboot op de Stour. Verder wandelden we een deel van de pelgrimsroute naar Canterbury en hebben we diverse musea, kasteelruïnes en kloosters bezocht. De reis werd afgesloten met een bezoek aan het imposante Dover Castle, dat voor een deel als middeleeuwse burcht is ingericht.

29 mei

De Diësviering bestond dit jaar uit pottenbakken op zijn middeleeuws, met een lezing en workshop van Maarten Damen in zijn pottenbakkerij Camac Machi te Roermond. Daarna volgde een bezoek aan de Roermondse Munsterkerk met een boeiende rondleiding. En natuurlijk nog even borrelen!

1 juli

Na de ALV werd door dr. Erik Kooper, voormalig UU-docent, een lezing verzorgd over een onderwerp dat hem na aan het hart gaat: Chaucers humor, o.a. in de Canterbury Tales. De lezing had het karakter van een college, waardoor we ons weer even in de schoolbankjes waanden.

14 t/m 17 oktober

Vierdaagse reis naar België, met een uitgebreid bezoek aan diverse musea en kerken in Luik en Tongeren. Op de heenreis werd de abdijkerk van Susteren bezocht, op de terugreis de Sint-Leonarduskerk in Zoutleeuw. Om tussendoor de benen te strekken was een prachtige wandeling dwars door de ruige Ardennen ingelast, na een kort bezoek aan het beroemde en nog altijd ontroerende kruisbeeld van Tancremont.

12 december

Een bezoek aan de open dag van Kasteel Heeswijk, met een “witte” kerstmarkt en veel museale attracties. Hoogtepunt was het kerstconcert van het vocaal ensemble Cappella Pratensis, getiteld ‘Het kerstvisioen van Suster Bertken’. Met deze combinatie van orenstrelende zang en zoetgevooisde vertelling, gevolgd door een goed glas bier of wijn, sloten we dit Firapeeljaar af.