Archief activiteiten – 2009

21 april

De traditionele borrel voor studenten, deze keer in een Irish Pub, waarmee we poogden studenten in de Mediëvistiek enthousiast te maken voor Firapeel.

14 t/m 17 mei

Vierdaagse reis naar Keulen, waar we niet alleen de middeleeuwse kerken en musea van de stad verkenden, maar ook een dagtrip maakten naar bezienswaardigheden in de omgeving: de dubbelkapel van Schwarzrheindorf, waar we bij uitzondering de dwerggalerij mochten betreden, en de ruïnes van klooster Heisterbach en de Löwenburg.

3 juni

ALV en een controversiële lezing door Firapeellid Jan de Putter over het omstreden beeld van de luipaard Firapeel, naamgever van de vereniging, dat in Van den vos Reynaerde wordt opgeroepen.

10 en 11 oktober

In Endehoven leefden we een weekend als ‘echte’ middeleeuwers: we kookten eten in potten op het vuur, bakten brood in de handgestookte oven, oefenden middeleeuwse ambachten uit en sloten de dag af met verhalen bij het vuur en een glas hypocras, waarna we het moede hoofd te ruste legden op onze strozak.

28 november

Het vijfde lustrum van Firapeel rondom het thema ‘Seksualiteit in de Middeleeuwen’ met verrassende lezingen van Hans Rijns (sodomie in Van den vos Reynaerde), Orlanda Lie (middeleeuwse opvattingen over de werking van het vrouwelijk lichaam) en Asghar Seyed-Gohrab (homo-erotiek in de Perzische hofliteratuur). Tot besluit van de dag brachten bestuur en actieve leden een dubbelzinnig lied, een pikante boerde en een amusante klucht ten tonele.