Archief activiteiten – 2007

17 januari

Een gezellige en goedbezochte nieuwjaarsborrel (en hap), gevolgd door een wervelende demonstratie en dansworkshop van middeleeuwse en wat latere dansvormen, dit alles in samenwerking met de studievereniging Asterix (Keltisch).

19 mei

De viering van de diës natalis stond dit jaar in het teken van kleding. Manon Dieters van het Verbond van Christophoros nam ons door middel van een lezing mee naar de wereld van de middeleeuwse mode. Vervolgens togen we zelf aan de slag, om tenslotte met een handgemaakte kaproen huiswaarts te keren.

9 juni

Stedendag in Groningen, waar dr. Egge Knol ons trakteerde op een lezing over de geschiedenis van deze stad. De historische overblijfselen traceerden we tijdens een stadswandeling onder leiding van drs. Egbert van der Werf.

12 juni

ALV en een lezing over de vermaarde Hongaarse kroon en middeleeuws Hongarije, door László Marácz, ter inspiratie voor een reis naar Oost-Europa. Na afloop pikten we zoals gewoonlijk een terrasje.

18 t/m 21 oktober

Vierdaagse excursie naar ‘middeleeuws’ Normandië met onder meer een stadswandeling door Rouen en bezoeken aan de indrukwekkende abdijruïnes van Jumièges, het beroemde tapijt van Bayeux, en de Abbaye-aux-Hommes en Abbaye-aux-Dames in Caen.

1 december

Bezoek aan een eigentijdse musical, gebaseerd op de Canterbury Tales en met veel enthousiasme uitgevoerd door Jeugdtheater Zuid-Holland in theater Zuidplein te Rotterdam.