Archief activiteiten – 2002

10 maart

Viering van de 18e Diës in de Kookstudio te Amsterdam: een middeleeuws feestmaal met interactief karakter. Lezingen werden verzorgd door prof. dr. Marietje van Winter over middeleeuwse receptuur en drs. Christianne Muusers over maaltijden in de Middelnederlandse literatuur. Ton en Joukje van Halteren verzorgden de muzikale omlijsting met oude volksmuziek uit Midden-Frankrijk. De gerechten werden bereid door de deelnemers.

17 t/m 21 mei

Pelgrimstocht van Trier naar Echternach, met in Trier een rondleiding in de Matthiasabdij, een tweedaagse wandeltocht naar Echternach en aldaar een bezoek en deelname aan de jaarlijkse springprocessie.

11 juni

Lezing van dr. Mariëlle Hageman over vroegmiddeleeuwse adventusrituelen.

7 augustus

Lezing van ir. Sophieke Nijhuis-Bouma, lid van de kruidentuincommissie van het Openluchtmuseum in Arnhem, over legendeplanten.

10 augustus

Bezoek aan de kruidentuin in het Openluchtmuseum te Arnhem, met bijzondere aandacht voor de reconstructie van de kloostertuin van Reichenau.

2 november

Excursie naar Leuven met een bezoek aan de expositie ‘Meesterlijke Middeleeuwen - Miniaturen van Karel de Grote tot Karel de Stoute’ in het Stedelijk Museum onder leiding van drs. Anton van Run en dr. Hugo van der Velden.

28 november

Lezing van prof. dr. Paul Boumans over de schoonheid van de miniatuurkunst, getiteld ‘Monsters en schoonheid in de Middeleeuwen. Een kleurrijk beeldverhaal over een wereld vol contrasten’.