Archief activiteiten – 2000

12 februari

Gecombineerde lezing van dr. Truus van Bueren rondom de thema’s ‘Zorg voor het hier en het hiernamaals. Memorietafels en het (aarts)bisdom Utrecht’ en ‘Leven na de dood. Hoogtepunten van de expositie’, gevolgd door een bezoek aan de expositie ‘Leven na de dood’ in het Museum Catharijneconvent te Utrecht.

19 maart

Viering van de 16e Diës in de Schreierstoren te Amsterdam met een lezing van drs. Ike de Loos over liturgische gezangen en een lezing met zangdemonstratie door Sandra Helleman over middeleeuwse balladen en hun historische context.

30 mei

Lezing door drs. Ben Olde Meierink over de rijke historie van de kastelen langs de Langbroekerwetering.

3 juni

Kastelenfietstocht langs de Langbroekerwetering, met een bezoek aan de ridderhofstad Hindersteijn, de tuinen bij de woontoren Walenburg en de ruïne van kasteel Duurstede.

2 september

Bezoek aan de expositie ‘De weg der wonderen. Op pelgrimstocht naar Rome’ in het Catharijneconvent te Utrecht, ingeleid door een lezing van Rein Bloem, een van de samenstellers van de expositie.

21 september

Lezingen in het kader van de excursie naar Dublin, door drs. Floortje Jansen over de koningen in middeleeuws Ierland en de betekenis van Tara voor het koningschap, en door Paul Eliasberg en Thirza Mulder, die de oude Ierse muziek resp. bespraken en zongen.

21 t/m 25 oktober

Vijfdaagse excursie naar Dublin met een bezoek aan de expositie ‘Dublinia’, Christ Church Cathedral, het National Museum, Trinity College (Book of Kells), St. Patrick’s Cathedral en St. Audoen’s Church, en een dagtocht naar Glendalough en Baltinglass Abbey.

21 december

Bezoek aan de muziektheatervoorstelling Karel ende Elegast door Counterparts Theatre Company in het Steigertheater te Nijmegen.