Archief activiteiten – 1996

14 januari

Rondleiding door drs. M. van Vlierden door de expositie ‘Willibrord en het begin van Nederland’ in Museum Catharijneconvent te Utrecht, met een lezing van drs. Caspar Staal, getiteld ‘Een beeld van Willibrord’.

28 januari

Viering van de 12e Diës met een winterse stadswandeling door Amersfoort, die werd besloten in het middeleeuwse verteltheater Speels.

14 april

Lezingenmiddag ‘Jeruzalem in jodendom en christendom’ in de Doopsgezinde Kerk te Utrecht, met medewerking van prof. dr. A. van der Heide, prof. dr. J.P.G.M. Raedts en de Vrouwen Schola Utrecht onder leiding van Marie-Louise Egbers.

27 april

Excursie ‘Middeleeuwse kastelen in Limburg’, met een bezoek aan de gelijknamige expositie in het Limburgs Museum te Venlo en een bezoek aan kasteel De Keverberg te Kessel.

21 mei

Lezing door dr. C. Strijbosch over de verbeelding van hemel en hel in de Reis van Sinte Brandaan.

8 juni

Excursie naar Huis Bergh te ’s-Heerenberg met een lezing van R. Wildeboer Schut over het kasteel en zijn kunstcollectie.

13 oktober

Bezoek aan de expositie ‘Middeleeuwse meesterwerken rond een beroemd handschrift. Het Utrechts Psalter’ in Museum Catharijneconvent. Aansluitend was er gelegenheid om een lezing van prof. dr. J.P. Gumbert bij te wonen met de titel ‘De letters op perkament. Het Utrechts Psalter als ambachtelijk product’.

9 november

Excursie naar Brussel en bezoek aan de exposities ‘De Orde van het Gulden Vlies’ en ‘Très belles Heures du Duc de Berry’ in de Koninklijke Bibliotheek Albert I.