Meerdaagse wandelexcursie naar Vézelay

Santiago de Compostela is één van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden, de plek waar het graf van Jakobus de Meerdere, een van de discipelen van Jezus, zich zou bevinden. Er zijn meerdere wegen die naar Santiago leiden, en één daarvan gaat via Vézelay, het plaatsje waar we met deze excursie heen gaan.

Via de basiliek van Meerssen in Zuid-Limburg rijden we met personenauto’s en een negenpersoonsbus naar Avallon, waar de kampeerders hun tentje kunnen opzetten en de hotelgasten hun warme bed in kunnen kruipen. Op vrijdag begint onze pelgrimage met een deel van de route naar Santiago de Compostela. De eerste wandeling, van ca. 15 kilometer, vindt plaats over het pelgrimspad vanaf La Jarrie/Lac Sauvin naar Vézelay. De middag wordt besteed aan een uitgebreid bezoek aan de basiliek en het stadje Vézelay. Op zaterdag wandelen we over een ander pelgrimspad van Vézelay naar Metz-le-Comte. ’s Middags bezoeken we de middeleeuwse stad Avallon. Zondag gaan we alweer terug en bezoeken we onderweg de fameuze kathedraal in Reims.

De basiliek Sainte-Marie-Madelaine van Vézelay, foto: Hans Rijns.

De pelgrimspaden gaan soms over onverharde wegen en door zeer heuvelachtig terrein, bovendien zijn de wegen naar de steden zelf behoorlijk steil. Er wordt daarom aangeraden alleen mee te gaan wanneer je over een goede conditie beschikt.

Heb je een auto beschikbaar en/of een rijbewijs? Laat het ons weten!


Datum: donderdag 31 mei t/m zondag 3 juni
Aanmelden: uiterlijk 30 april a.s. via info@firapeel.nl of Firapeel, Postbus 403, 3500 AK  Utrecht o.v.v. Vézelay
Kosten:
- camping: studentlid € 115 / lid € 130 / niet-lid € 150 (exclusief ca.
€ 22,50 aan campingkosten)
- hotel 2-persoonskamer: studentlid € 250 / lid € 265 / niet-lid € 285
- hotel 1-persoonskamer: studentlid € 360 / lid € 365 / niet-lid € 395