Naer Siciliën datsi ghinghen…

Om precies te zijn: naar Palermo, de hoofdstad van het eiland. Wij gaan daar prachtige voorbeelden zien van de architectuur die de vele volken die het eiland bewoond hebben nalieten. Want ten tijde van de Byzantijnse heersers zijn schitterende mozaïeken aangebracht, onder andere in de kerk La Martorana. Moslims lieten hun kenmerkende architectuur met kielbogen en koepels na; de dom van Palermo heeft daar mooie voorbeelden van in het gebouw en aan de buitenkant. De Normandiërs veranderden de door de Fatimiden gebouwde vesting in een enorm paleis met een oogstrelende kapel. Dit is maar een greep uit de vele bezienswaardigheden. Elke tijd en heerser drukte zijn eigen stempel op de stad met gebouwen en anderszins, maar gebruikte wel wat nuttig was van zijn voorgangers.

Daarnaast reizen we nog naar de vissersplaats Cefalù, nu vooral een toeristenoord, en naar het hooggelegen Monreale. In beide plaatsen is het hoofddoel de kathedraal. Een bezoek aan een museum en een poppentheater staan uiteraard ook op het programma.

De deelnemers moeten zelf hun heen- en terugreis regelen. Uiteraard kan men de reis uitbreiden met een langer bezoek aan het eiland. De commissieleden staan op 28 maart in de hotels klaar om de vermoeide reizigers op te vangen.

Data: 28 maart t/m 3 april 2019
Plaats: Palermo, Sicilië (Italië)
Aanmelden: info@firapeel.nl of Postbus 403, 3500 AK  Utrecht o.v.v. Siciliëreis
Kosten:
student-lid: 1-persoonskamer € 370, 2-persoonskamer € 340, meerpersoonskamer € 300
lid: 1-persoonskamer € 390, 2-persoonskamer € 360, meerpersoonskamer € 320
niet-lid: 1-persoonskamer € 415, 2-persoonskamer € 385, meerpersoonskamer € 345

NB De 1-persoonskamers zijn reeds volgeboekt.

Afbeelding: uitzicht vanaf het dak van de Cattedrale Maria Santissima Assunta in Palermo, foto: Lenie Witkam.