Meerdaagse excursie naar Koblenz en de Vulkaneifel

Waar Rijn en Moezel zich verenigen tot één rivier is in de Romeinse tijd de stad Confluentes ontstaan, al eeuwen bekend als Koblenz. Kloosters en kerken werden daar al in de vroege middeleeuwen gesticht, zoals de Stiftskirche St.-Kastor, waar in 843 het Verdrag van Verdun werd gesloten (de verdeling van het rijk van Karel de Grote). Ook verder van de rivieren af was de kerk actief met bouwactiviteiten, zoals met de abdij in Maria Laach.

Vanwege de schitterende herfstkleuren in deze tijd van het jaar maken we aan het begin van ons verblijf in Koblenz een wandeling langs het vulkanische meer bij Maria Laach en bezoeken daar de twaalfde-eeuwse abdij.

Kasteel Bürresheim (foto: Johan Kamermans)

Vanuit Koblenz bezoeken we ook het oude stadje Mayen, vanaf de laat-Romeinse tijd en gedurende de hele middeleeuwen een belangrijk pottenbakkerscentrum. Vanuit het kasteelmuseum Genovevaburg dalen we af in de onderaardse leisteengroeven; tot in onze tijd is de regio van Mayen een belangrijk gebied voor de winning van leisteen. Een bezoek aan het kasteel Bürresheim, op een ongenaakbare rots in het Nettetal gelegen, staat ook op het programma. Een intrigerende romaanse kerkhofpoort in Remagen, met reliëfs die naar een boeteboek verwijzen, geeft ons de gelegenheid om ter afsluiting onze zonden te overdenken.


Datum: donderdag 26 t/m zondag 29 oktober 2017
Aanmelden: uiterlijk 30 september a.s. via info@firapeel.nl of Firapeel, Postbus 403, 3500 AK  Utrecht o.v.v. ‘Koblenz’
Kosten:
- appartementencomplex: student-lid € 265,- / lid € 280,- / niet-lid € 310,-
- hotel: student-lid € 340,- / lid € 355,- / niet-lid € 385,-