09okt2020

Bourgondisch genieten in Mechelen

Organisatie: Johan Kamermans, Sigrid Lussenburg, Mariël Urbanus

Belgisch Mechelen beleefde in de late middeleeuwen zijn bloeiperiode, toen het juridisch de hoofdstad van de Nederlanden was en landvoogdes Margaretha van Oostenrijk hier haar hof hield. Firapeel brengt in oktober een driedaags bezoek aan deze rijke, historische stad. Onder andere een bezoek aan het onlangs heropende museum Hof van Busleyden, een zot kunstkabinet en een heuse bierbrouwerij staan op het programma.

Het zestiende-eeuwse Hof van Savoye, ook wel bekend als het Paleis van Margaretha van Oostenrijk, in Mechelen.  Foto: Viktor Hauk.

Heb je zin om mee te gaan? Geheel vrijblijvend is het mogelijk om alvast je interesse kenbaar te maken. Precieze kosten en het programma worden nog bekend gemaakt. Wanneer de inschrijving in het voorjaar van start gaat, krijg je als geïnteresseerde twee weken eerder dan de overige leden de mogelijkheid om je in te schrijven. Let op: deelnemers verzorgen zelf hun reis naar Mechelen. Dit kan onder meer via de goede treinverbinding tussen Nederland en Mechelen.

Data: vrijdag 9 t/m zondag 11 oktober 2020

Plaats: Mechelen, België

Vooraanmelden: info@firapeel.nl of Postbus 403, 3500 AK  Utrecht o.v.v. ‘Vooraanmelding Mechelen’

Kosten: worden later bekendgemaakt