Magische Miniaturen in het Catharijneconvent

Vers van de pers! Reeds de dag na de opening gaat Firapeel naar ‘Magische Miniaturen’, een tentoonstelling in het Utrechtse Catharijneconvent. Ga je mee?

Getijdenboek, detail eenhoorn, navolger van Willem Vrelant, Brugge, ca. 1480. Collectie Museum Catharijneconvent (foto: Marco Sweering.)

Het Catharijneconvent organiseert samen met de Koninklijke Bibliotheek een tentoonstelling over de mooiste middeleeuwse miniaturen uit de zuidelijke Nederlanden. Van dichtbij kunnen we de kleurrijke miniaturen bestuderen. De manuscripten zijn verluchtigd door Vlaamse miniatuurschilders in de periode van de tiende tot de zestiende eeuw en tonen een bonte wereld vol bloemen, dieren en glooiende akkers. Behalve Bijbelse taferelen en heiligen zijn in de middeleeuwse boeken ook afbeeldingen te vinden van dagelijkse, en minder dagelijkse, middeleeuwse praktijken, zoals boeren op het land en hertogen tijdens de jacht.

Na ontvangst met koffie/thee krijgen we op zaterdag 24 februari een lezing in het museum over de tentoonstelling en kunnen deze daarna op eigen gelegenheid bezichtigen. Voor wie wil is er na het bestuderen van de miniaturen nog gelegenheid om ze uitvoerig te bespreken onder het genot van een drankje (op eigen kosten) bij de Rechtbank vanaf 16:30 uur.


Datum: zaterdag 24 februari
Tijd: ’s middags
Plaats: Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
Aanmelden: info@firapeel.nl of Firapeel, Postbus 403, 3500 AK  Utrecht o.v.v. Catharijneconvent
Kosten: ca. € 6 excl. toegang museum (Museumkaart geldig)