Lezing over de vroege middeleeuwen

In oktober 2018 zal kunsthistorica Wendelien van Welie-Vink een lezing geven voor de leden van Firapeel. Bezoekers van de tentoonstelling ‘Magische Miniaturen’ in het Catharijneconvent hebben wellicht al kennis met haar gemaakt. In de begeleidende zaalfilmpjes voorziet zij namelijk een aantal manuscripten van tekst en uitleg.

In het dagelijks leven is Wendelien van Welie-Vink verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als docente middeleeuwse kunst. Vanuit deze rol begeleidt ze studenten met een passie voor middeleeuwen. Firapeel heeft haar weten te strikken voor een lezing rondom haar specialisatiegebied, de vroege middeleeuwen.

Op dit moment is de werkgroep druk bezig om praktische zaken zoals de precieze invalshoek, datum en locatie in overleg af te stemmen. Dat biedt de unieke mogelijkheid om voorkeursonderwerpen aan te dragen! Dus: heb je altijd al meer willen weten over Byzantijnse kunst, het middeleeuwse beeld van het menselijk lichaam of juist haar werkzaamheden voor ‘Magische Miniaturen’? Laat het snel weten op info@firapeel.nl, dan kan de werkgroep het aan haar voorleggen.