21apr2024
27apr2024

Sur le pont d’Avignon on y danse …

Organisatie: Ank van Alten, Pauline van Hoogenhuizen, Lenie Witkam

Interieur van de Sainte Trophime.   Foto: Robert Valette.

Misschien niet dansen op de brug maar wel ernaar kijken! En we gaan meer zien in Avignon en omgeving. Want: de vijfdaagse reis van Firapeel voert ons naar de voormalige pausenstad. Het plan is om van 21 tot 27 april erheen te gaan, ieder op eigen gelegenheid. In de stad verblijven we met elkaar in één hotel. En zoals dat gaat bij een Firapeelexcursie: er wordt veel gelopen, dus een redelijke conditie is wel nodig.

We brengen in elk geval een bezoek aan het pauselijk paleis dat van 1309 tot 1376 de alternatieve woning was van de pausen en ook een bezoek aan Arles staat op het programma. Daar bezoeken we o.a. de Sainte Trophime. Je krijgt ook genoeg tijd om je aan de Romeinse resten te vergapen of een ode aan Van Gogh te brengen.

Nu verwachten we genoeg deelnemers, er kunnen er ongeveer 20 mee, maar toch willen we daar zeker van zijn en daarom de vraag: wie gaat er in principe mee? Laat ons dat weten. Let wel: dit is nog geen opgave van deelname, alleen een peiling. Degenen die in de peiling aangeven mee te willen verplichten zich niet om mee te gaan, maar krijgen ongeveer een week eerder de mogelijkheid om zich aan te melden.

Antwoord op peiling sturen aan: info@firapeel.nl of Hellendoornseberg 20, 3524 LG  Utrecht o.v.v. peiling Avignon.